Reading journals voor het begin van het nieuwe boekenjaar - Young-Adults.nl (2024)

Misschien ken je het al, maar misschien is dit de eerste keer dat je erover hoort: een reading journal. Mocht je het nog niet kennen, het is simpel gezegd een notitieboekje waarin je kunt bijhouden welke boeken je gelezen hebt en wat je ervan vond. Je kunt er een uitgebreide review bij schrijven of simpelweg alleen een sterrenbeoordeling geven. Het ligt er net een beetje aan wat je wilt doen en op basis daarvan kan je een reading journal uitzoeken.

Gelukkig zijn er veel verschillende opties als het aankomt op reading journals. Als je heel creatief bent en wilt zijn kan je naar de winkel gaan en een leeg boekje kopen. Dan kan je het er precies zo uit laten zien als jij wilt. Maar mocht je niet zo creatief zijn of gewoon willen genieten van iemand anders zijn creativiteit dan zijn er gelukkig verschillende opties om uit te kiezen.

Met kerst in de nabije toekomst kun je in dit artikel alvast inspiratie opdoen voor wat je op je verlanglijstje kunt zetten, zodat je met een verse reading journal het jaar in kan gaan.

Moleskine lege journal

Mocht je jezelf dit jaar echt willen uitdagen en je creativiteit willen laten vloeien kan je een heel leeg notitieboek kopen om je eigen journal op te stellen. Het leuke hieraan is wel dat je het echt helemaal je eigen kunt maken en precies zo kunt vormgeven zoals je wilt. Op youtube zijn er genoeg video’s te vinden ter inspiratie.

Bestel ‘m hier.

A clockwork reader journal

Deze reading journal is afgelopen jaar uitgekomen, maar nog steeds even relevant. Bij deze journal krijg je het idee alsof je het zelf had kunnen maken, alleen is het waarschijnlijk net iets mooier dan je van jezelf had verwacht. Je kunt 100 boeken erin zetten. Daarnaast staan er nog een hoop andere leuke dingen in die je kunt ontdekken.

Hier kan je deze bestellen:

Hier is een video van de journal waarbij je de binnenkant kunt zien. Zoals te zien kan je de titel invullen, een sterrenbeoordeling en staan er ook een paar vragen bij over het boek.

Chapter & Chill reading journal

Dit is de journal die de hoofdredacteur van onze website gemaakt heeft en verkoopt via ‘Chapter & Chill’. Op deze website zijn nog meer bookish goodies te vinden, dus neem daar vooral ook een kijkje. Deze journal is speciaal voor het jaar 2023 gemaakt dus er zitten ook pagina’s in waarin je kunt invullen op welke data verschillende boeken waarin je interesse hebt uitkomen zodat je dat helemaal kunt bijhouden!
Bestel de Chapter & Chill reading journal hier.

Mijn wereld vol boeken reading journal

Deze vrolijke, overzichtelijke reading journal heeft ruimte voor 75 boekenrevieuws. Je kunt je leesjaar makkelijk bijhouden in mooie schema’s. De journal heeft een ringband die ervoor zorgt dat je ‘m makkelijk kunt openslaan en open laten liggen op de pagina waarmee je bezig was. Op de website van Mijn wereld vol boeken kan je deze journal los bestellen, maar voor een paar euro extra kan je er ook eentje bestellen met een aantal goodies erbij!

Bestel de Mijn wereld vol boeken reading journal hier.

Reading journals voor het begin van het nieuwe boekenjaar - Young-Adults.nl (3)

Ik hoop je een beetje te hebben kunnen inspireren met deze voorbeelden. Natuurlijk kan je online nog verder zoeken naar andere opties. Ik heb hier in ieder geval alvast wat extra tips om je reading journal bij te houden:

  • Zet direct na het uitlezen van een boek een herinnering in je agenda. Het is logisch dat je nog even wilt nadenken over het boek en je mening misschien niet gelijk wil opschrijven, maar zo kan je voorkomen dat je het vergeet.
  • Zet direct als je begint met lezen de titel en auteur alvast in je reading journal. Mocht je het dan vergeten, maar toch in je journal kijken, zal je je herinneren dat je dat boek nog erin moet zetten.

Ben jij van plan een reading journal aan te schaffen? Laat me weten welke je hebt uitgekozen! Happy journaling!

  • Gadgets, Leestips, Lezen, Lifestyle, Schrijven
  • 13 december, 2022
  • No Comments

Reading journals voor het begin van het nieuwe boekenjaar - Young-Adults.nl (4)

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Recensie: The Memory of Babel (The Mirror Visitor #3) – Christelle Dabos

Lees meer »

De laatste vijf – Jeroen van Berckum

Lees meer »

LGBT+ thrillers/mystery boeken

Lees meer »

Recensie: King of Wrath – Ana Huang

Lees meer »

– gesponsord boek –

Recente berichten

De Legacies – Jessica Goodman

Lees meer »

Recensie: De Breekbare Draden van Magie – V.E. Schwab

Lees meer »

Recensie: The Memory of Babel (The Mirror Visitor #3) – Christelle Dabos

Lees meer »

Wij zoeken nieuwe boekrecensenten!

Lees meer »

Recensie Ze was 16 van Marlies Allewijn

Lees meer »

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Insights, advice, suggestions, feedback and comments from experts

Over het bijhouden van een leesdagboek

Als een enthousiaste lezer en schrijver met een diepe passie voor boeken, kan ik met zekerheid zeggen dat het bijhouden van een leesdagboek een waardevolle en verrijkende ervaring kan zijn. Een leesdagboek biedt niet alleen de mogelijkheid om een overzicht bij te houden van de gelezen boeken, maar ook om persoonlijke gedachten, reflecties en beoordelingen vast te leggen. Het stelt lezers in staat om een diepere verbinding met de gelezen werken te creëren en een waardevolle bron van herinneringen en inzichten op te bouwen.

Moleskine leeg dagboek

Het Moleskine lege dagboek biedt lezers de mogelijkheid om hun creativiteit de vrije loop te laten en een volledig gepersonaliseerd leesdagboek te creëren. Met de vrijheid om het dagboek naar eigen wens vorm te geven, kunnen lezers een unieke en persoonlijke ervaring creëren. Bovendien zijn er op YouTube inspirerende video's te vinden die kunnen helpen bij het vormgeven van dit leesdagboek.

A Clockwork Reader Journal

De A Clockwork Reader Journal is een recent uitgebrachte leesdagboekoptie die ruimte biedt voor het vastleggen van 100 boeken, evenals andere leuke elementen om te ontdekken. Het biedt een gevoel van persoonlijke creativiteit en bevat secties waarin lezers de titel van het boek, een sterrenbeoordeling en enkele vragen over het boek kunnen invullen. Dit dagboek is een aantrekkelijke optie voor lezers die op zoek zijn naar een combinatie van functionaliteit en esthetiek.

Chapter & Chill leesdagboek

Het Chapter & Chill leesdagboek, gemaakt door de hoofdredacteur van de website, is speciaal ontworpen voor het jaar 2023. Het bevat pagina's waarop lezers de releasedata van boeken kunnen bijhouden waarin ze geïnteresseerd zijn. Dit dagboek biedt een gestructureerde en georganiseerde manier om het leesjaar bij te houden en is een aanrader voor lezers die graag geordend te werk gaan.

Mijn wereld vol boeken leesdagboek

Het Mijn wereld vol boeken leesdagboek is een vrolijk en overzichtelijk dagboek met ruimte voor 75 boekrecensies. Het bevat handige schema's om het leesjaar eenvoudig bij te houden en heeft een ringband voor gemakkelijk gebruik. Bovendien biedt de website de mogelijkheid om het dagboek los te bestellen of met extra goodies.

Tips voor het bijhouden van een leesdagboek

Naast het bespreken van verschillende leesdagboekopties, biedt het artikel ook handige tips voor het bijhouden van een leesdagboek, zoals het direct na het uitlezen van een boek inplannen van een herinnering in de agenda en het noteren van de titel en auteur bij aanvang van het lezen. Deze tips kunnen lezers helpen om op een gestructureerde en consistente manier hun leeservaringen vast te leggen.

Hopelijk heeft deze informatie je geïnspireerd en geholpen bij het verkennen van de mogelijkheden voor het bijhouden van een leesdagboek. Laat me weten welk leesdagboek je hebt gekozen en veel plezier met het bijhouden van je leesavonturen! Happy journaling!

Reading journals voor het begin van het nieuwe boekenjaar - Young-Adults.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5829

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.